Perković servis - iskustvo u području rashladne tehnike - popravci rashladnih vitrina - povoljno održavanje za tvrtke - nazovite s povjerenjem 098/779-640 ili 01/62-52-067
Temperatura je jedan od osnovnih čimbenika koji određuje brzinu enzimskih, kemijskih i fizičkih promijena. Pri snižavanju temperature usporava se, a većim dijelom i zaustavlja, razmnožavanje mikroorganizama.

Meso se već nekoliko tisuća godina konzervira na niskim temperaturama. Temperature hlađenja i smrzavanja osiguravaju održivost i odgovarajuću kvalitetu mesa u određenom vremenskom periodu. Kako bi zadovoljili minimalne veterinarske uvjete potrebno je izabrati odgovarajuće rashladne uređaje koji omogućuju postizanje kvalitete mesnih proizvoda.

Najbolji način za očuvanje arome i kvalitete ribe je njezino smrzavanje. Smrzavanje uvelike smanjuje biokemijske reakcije u organizmu ribe. Nakon što je riba smrznuta, mora biti pohranjena na konstantnu temperaturu od -23 ° C ili manje kako bi zadržala trajnost i kvalitetu.

Kako bi zadržali kvalitetu voća i povrća na putu od proizvođača do kupca, potrebno je stvoriti određene temperaturne uvjete za te proizvode. Za takve uvjete potrebni su odgovarajući rashladni sustavi u cijelom procesu. Pravilno upravljanje temperaturom voća počinje sa precooling metodom (brzo uklanjanje topline) zbog toga što temperatura područja u kojem je ubrano voće iznosi često i preko 30°C. Brzo uklanjanje topline je najvažniji čimbenik u zaustavljanju kvarenja proizvoda. Sustav za rashlađivanje kroz nekoliko sati snižava temperaturu voća do 0°C. Nakon što se temperatura proizvoda smanji na nisku razinu smanjuje se i disanje proizvoda.

Kako bi se navedenim, i inim proizvodima koji to zahtjevaju, održavala kontrolirana temperatura, uz komoru (panel) potreban je i rashladni agregat, kojeg s obzirom na namjenu dijelimo na:
* komercijalno hlađenje (marketi,supermarketi,rashladne komore)
* industrijsko hlađenje (prehrambena industrija)

Kako bi zadovoljili uvjete za HACCP standard u vašoj hladnjači, potrebno je svakodnevno pratiti i zapisivati razne parametre kao što su kretanje temperature i vlage u hlađenom prostoru. Da bi se to postiglo koristi se računalo sa programom koji omogućava praćenje i upravljanje rashladnim procesima u komori, zapisivanje temperatura, kontrolu alarmnih stanja i ispisivanje svih podataka i promjena u hladnjači.